Home Over VTvO Over Kwaliteit

Over Kwaliteit

OK Register tandartsen, voor meer transparantie en kwaliteit

Orthodontische behandelingen kunnen zowel door een orthodontist als door een tandarts worden uitgevoerd. Beiden zijn hiertoe bevoegd. Orthodontisten hebben een 2- tot 4-jarige postdoctorale opleiding achter de rug. Tandartsen (zoals de OK-tandartsen) die orthodontische behandelingen aanbieden zijn na hun studie aanvullend geschoold om die orthodontische behandelingen te verrichten.

Het OK Register (Orthodontisch Kwaliteitsregister) is in 2012 in het leven geroepen door de VTvO (toen nog OVAP) om de kwaliteit van de aangesloten tandartsen of orthodontisten zichtbaar te maken en de aangesloten leden uit te dagen zich verder te ontwikkelen.

OK register tandartsen

  • zijn bewezen ervaren
  • laten zich jaarlijks bijscholen
  • staan open voor controle van buitenaf
  • werken volgens vaste protocollen

Voor een korte uitleg over Orthodontie door tandartsen klik hier; voor een uitgebreide uitleg over orthodontie in Nederland door tandartsen en orthodontisten klik hier. Onderaan deze pagina vindt u links naar twee filmpjes van de VTvO op Youtube, waarin onder andere ook wordt uitgelegd wat het verschil is tussen een orthodontist en een tandarts voor orthodontie.

Bent u tandarts en wilt u meer informatie? klik hier