Home Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Onderstaand treft u een selectie aan van, door patiënten, veel gestelde vragen. De lijst zal zich uitbreiden naarmate we meer vragen ontvangen.

Wanneer worden orthodontische behandelingen vergoed?

Orthodontische behandelingen worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Zorgverzekeraars kunnen eisen stellen voor toelating tot een aanvullende verzekering. Soms mag een behandeling bijvoorbeeld pas een jaar na het afsluiten van de verzekering starten. Let bij het afsluiten van een aanvullende verzekering dus altijd goed op de voorwaarden.

Net als voor de meeste andere tandheelkundige behandelingen gelden er maximumtarieven voor orthodontiebehandelingen. Een overzicht van de tarieven vindt u op www.nza.nl.

Het antwoord hierop is wat uitgebreider. Daar bestaat een document voor wat dat nader toelicht. Klik hier om dat te lezen

Tandartsen die ingeschreven zijn in het OK Register voldoen aan de extra hoge kwaliteitseisen die daarvoor zijn gesteld. Die eisen zijn streng en worden gecontroleerd.

Zij moeten ieder jaar bewijzen dat zij nog aan die eisen voldoen.

Als patiënt weet je dus dat de betreffende tandarts voor orthodontie er alles aan doet om de kwaliteit van zijn behandelingen zo hoog mogelijk te laten zijn.

Op de site staan twee lijsten.

Beide lijsten kun je sorteren op naam of woonplaats door te klikken op de koptekst 'naam' of 'plaats'.

Eén lijst bevat alle namen van de leden van de VTvO (klik hier voor de lijst).

De tweede lijst bevat alle (geaccrediteerde) OK tandartsen (klik hier voor de lijst).

In de laatste lijst kun je ook zoeken. Typ in het zoekveld de naam, de plaats of de postcode en je vindt snel de tandarts voor orthodontie bij jou in de buurt